0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Во Мексико пронајдени коски на 200 мамути стари 15.000 години

Слична гробница за мамути неодамна е најдена близу градот Тултепека, во истата област, каде што се откриени 14 скелети.

Back to top button
Close
Close