Дописници МКДОпштински вести

Во Македонска Каменица поведена граѓанска иницијатива за поголема социјална еднаквост

Во рамките на фестивалот „Тру саунд оф Каменица“ (True Sound of Kamenica), во Македонска Каменица започнува иницијативата „Обични луѓе, обични херои“. Примарна цел на активноста, како што информираат организаторите, е создавање фонд што ќе се користи за помош на социјално ранливи категории граѓани.

Македонска Каменица, 19 февруари 2020 (МИА) – Во рамките на фестивалот „Тру саунд оф Каменица“ (True Sound of Kamenica), во Македонска Каменица започнува иницијативата „Обични луѓе, обични херои“. Примарна цел на активноста, како што информираат организаторите, е создавање фонд што ќе се користи за помош на социјално ранливи категории граѓани.
-Поголемиот дел од приходот од фестивалот во 2020 година ќе го искористиме за набавка на соодветна ИТ-опрема за Дневниот центар за лица со посебни потреби во Македонска Каменица, како и за набавка на спортска опрема за детските категории во локалните спортски клубови. Целта е да дадеме своја поддршка во насока на подобра социјална еднаквост, велат организаторите.
Поддршка на иницијативата „Обични луѓе, обични херои“ како што додаваат, ќе биде побарана од сите компании. во Македонска Каменица
Ова не е прв пат организаторите да реализираат вакви активности. Претходно во соработка со фрнацуското здужение „Europ’Raid“ организирана беше солидарна акција, преку која беа обезбедени донации од училишен прибор и опрема за основното училиште и локалните спортски клубови во Македонска Каменица. вс/ац/

Back to top button
Close
Close