0_Магазин.ПорталЗанимливости

Во Данска откриено златно богатство од средниот век

Во југозападна Данска, е откриено поголемо количество злато. Станува збор за 22 златни предмета за кои се претпоставува дека датираат од шестиот век, а се откриени од археолог аматер, близу градот Jелинг.

Back to top button
Close
Close