БалканБалкан.Портал

Во Црна Гора донесен Закон за животно партнерство на лица од ист пол

Црногорските пратеници денеска го изгласаа Законот за животно партнерство на лица од ист пол.

Подгорица, 1 јули 2020 (МИА) – Црногорските пратеници денеска го изгласаа Законот за животно партнерство на лица од ист пол.

За усвојување на Предлог-законот за истополово партнерство беа потребни 41 гласови „за“, а тој беше изгласан од 42 пратеници.

Организацијата ЛГБТИ Форум усвојувањето на законот го оцени како историски чекор во борбата за човековите права на ЛГБТИ лицата во Црна Гора. јт/

Таг
Back to top button
Close
Close