Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Во Чешка продолжена вонредната состојба поради Ковид-19 до 20 ноември

Чешкиот Парламент одлучи да ја продолжи до 20 ноември вонредната состојба воведена на 5 октомври поради Ковид-19. Одлуката беше донесена со 86 наспроти 11 гласа во Парламентот.

Back to top button
Close
Close