0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Во борбата против лажните вести потребни комбинирани напори меѓу сите чинители и институции

Постои постојана борба со сите лажни информации. Но во оваа борба никој не треба да биде сам, ниту Владата, ниту невладините организации, ниту медиумите, ниту другите институции во општеството. Потребни се комбинирани напори и соработка меѓу разни чинители. Медиумската писменост е многу важна, а со појавата на интернет и социјални мержи, станува уште поважна.

Back to top button
Close
Close