Дописници СветЕвропаЕвропа.Портал

Во 2019 година во Франција од службите биле шпионирани 22 210 лица

Четвртиот годишен извештај на Националната комисија за контрола на информатичките технологии (ЦНТЦТР), надлежен за делумно потврдување на законитоста на дејноста на француските служби, документ од 121 страници, предаден денеска на претседателот Емануел Макрон, открива дека 22 210 лица биле предмет на најмалку една мерка за набљудување во 2019 година, што е речиси стабилна цифра (+ 0,8 отсто) во однос на 2018 година, јави дописникот на МИА.

Back to top button
Close
Close