Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Заев лобира на лидерската средба брзи избори на штета на здравјето на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ алармира дека со резерва треба да се земат во предвид лажните информации од СДСМ и нивните брифери кои сакаат Зоран Заев да го прикажат во лажно светло.

Скопје, 12 мај 2020

ВМРО-ДПМНЕ алармира дека со резерва треба да се земат во предвид лажните информации од СДСМ и нивните брифери кои сакаат Зоран Заев да го прикажат во лажно светло.

Факт е дека Зоран Заев борејќи се за потесен пораз лобира на лидерската средба брзи избори на штета на здравјето на граѓаните.

Зоран Заев е изолиран во својата намера да организира брзи избори на штета на здравјето на граѓаните. За ВМРО-ДПМНЕ е најважно здравјето на граѓаните, а потоа слободни, фер и кредибилни избори на кој Зоран Заев ќе го доживее најтешкиот дебакл во својата политичка кариера.

ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски предложи конкретен план во 4 чекори со кој ќе се заштити здравјето на граѓаните и ќе се одржат избори. Се друго е манипулација брифирана од СДСМ и Власта.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Таг
Back to top button
Close
Close