Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДСМ не знае и не умее да се справи со корона вирусот

Скопје, 9 април 2020

Скопје, 9 април 2020

Владата на СДСМ не знае и не умее да се справи со корона вирусот.

Поради несоодветните мерки над 160 000 работници останаа овој месец без работа.

На СДСМ не им е гајле што 15 илјади работници од секторот туризам и угостителство се отпуштени.

Манчевски прави кампања, а административците не знаат дали следниот месец владата ќе им исплати плата или не. Министерката за финансии, Нина Ангеловска смета дека платите на администрацијата треба да бидат намалени.

Ова само докажува дека владата на СДСМ гледа во секој сегмент колку може повеќе да ги осиромаши граѓаните.

Граѓаните очекуваат јасни, конкретни мерки и мерки кои ќе бидат за нивно добро.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

_____________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Таг
Back to top button
Close
Close