Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски многу повеќе го интересирал прогонот и реваншизмот отколку професионалното работење

Партискиот реваншизам на Спасовски ги чинел граѓаните четири милиони евра на годишно ниво. Оливер Спасовски вчера пред целата македонска јавност потврди дека како прв човек на МВР потрошил 4 милиони евра за исплата на штети по однос на тужби поднесени против него и МВР. Спасовски го чинел македонскиот граѓанин 4 милиони евра поради неговото незаконско работење и несовесно раководење со министерството.

Скопје, 31 јануари 2020 

Партискиот реваншизам на Спасовски ги чинел граѓаните четири милиони евра на годишно ниво. Оливер Спасовски вчера пред целата македонска јавност потврди дека како прв човек на МВР потрошил 4 милиони евра за исплата на штети по однос на тужби поднесени против него и МВР. Спасовски го чинел македонскиот граѓанин 4 милиони евра поради неговото незаконско работење и несовесно раководење со министерството.

Ова е потврда дека Спасовски многу повеќе го интересирал прогонот и реваншизмот отколку професионалното работење. Стотици професионалци беа уназадени и по неколку скалила само поради тоа што не го поддржуваа криминалното работење на Спасовски. Државата загуби професионален кадар во кој со години и децении инвестираше милиони евра, само поради личните хирови на Спасовски.

Признанието на Спасовски не е доволно. Тој мора да ги врати парите за кои го оштети буџетот. Набргу тој ќе се најде на обвинителна клупа и ќе мора да објасни кој давал налози за да се делат решенија спротивно на законот. Ќе мора да одговараат и оние кои му помагале за да се знае точно кој одобрувал или не одобрувал прекувремени работни часови.

Ќе се дознаат мотивите за неговото незаконско работење, но што е најважно парите ќе мора да ги врати.

Ќе одговара и тој и соучесниците кои му помагале во злоупотребата на службената положба. По 12 април ќе се врати правдата во Република Македонија и ќе одговараат сите кои се огрешиле пред законот како и оние кои што се ставија во заштита на криминалот!

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

__________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close