Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Растот на БДП не е доволен да го надомести ланскиот пад од 15 отсто

Последниот раст на БДП со кој СДСМ се фали е помал од падот кој лани во второто тромесечие го имаше македонската економија. Имено лани падот изнесуваше – 15%, а растот за истото тромесечие оваа година изнесува 13%. Ова значи дека македонската економија не е ниту на нивото од 2019-та, а не пак да зборуваме за некаков раст.

Back to top button
Close
Close