Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Правдата е недостижна со оваа власт, а судството е лакрдија

Луј Витон судството на Заев е синоним за неправда и политичко наместо правни процеси.

Скопје, 20 јануари 2020

Луј Витон судството на Заев е синоним за неправда и политичко наместо правни процеси.

Шверцери, насилници, заканувачи, рекетари, локални шерифи, измамници и разни криминалци се заштитени од судот и власта затоа што се функционери на СДСМ. Граѓаните ги гледаат физичките пресметки и загрозувањето на безбедноста, а несигурноста и стравот се секојдневие.

Што се треба да направат функционерите на СДСМ за да добијат соодветна пресуда  или против нив да се превземат соодветни постапки пред институциите?

Заев лажеше пред очите на граѓаните дека осудува секаков вид на насилство, дека нема да се има никаква толеранција кон физичкото насилство. Курто Дудуш е последниот доказ колку вреди зборот на Заев. Заев исто така велеше дека ќе му побара оставка на Дудуш, но од оставката остана смешната судска опомена којашто ја доби од Луј Витон судството.

Да се потсетиме дека градоначалникот Дудуш велеше дека членската книшка од СДСМ ќе биде како втора лична карта, дури и за на лекар. И двата случаи за физичко насилство на градоначалникот, власта прво се обиде да ги заташка, а сега гледаме како судството на Заев го спасува од одговорност насилникот од СДСМ.

Марјанче Стојановски, градоначалникот на Демир Хисар, се закануваше и заплашуваше во училница наставници и родители, но и покрај признавање на делото, од Луј Витон судството на Заев и за него нема никаква одговорност.

Боро Стојчев, градоначалникот на Ново Село, за шверцот на цигари преку граница и пукањето кон полицијата, Луј Витон судството на Заев му пресуди само 6 месеци.

Заев се колнеше во правдата и реформираното судство пред меѓународната заедница, а на дело се неговите криминални вредности. Ако си близок на Заеви можеш да тепаш, да бидеш насилник, криминалец, напаѓач, да шверцуваш, да се изживуваш со граѓаните и ќе добиеш полициска и судска заштита.

Правдата е недостижна со оваа власт, а судството е лакрдија.

Заев и СДСМ се виновни за поразите, измамите и криминалите. На 12-ти април следува одговорност. Заев и СДСМ – никогаш повеќе.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

_________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close