Оригинални текстовиПолитички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Образованието доживува крах

МРО-ДПМНЕ предупреди за хаосот предизвикан од неадекватното справување со КОВИД пандемијата во делот на образованието, кој го живееме денес. Но власта не презема ништо. Епилогот е секојдневно зголемување на бројот на заразени ученици и наставници. Уште поголема е бројката на оние кои се во самоизолација. Образованието не е на листата на приоритети на Владата.

Back to top button
Close
Close