0_Македонија.ПорталПолитички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Ново задолжување за непродуктивни трошења

Зоран Заев и неговите министри одговорни за финансии целосно ја руинираа македонската економија и ја клекнаа на колена. Македонските граѓани никогаш не биле посиромашни. Повеќе од 500 илјади граѓани живеат во сиромаштија, се борат за парче леб, а денот го минуваат со еден оброк.

15 јануари 2020 

Зоран Заев и неговите министри одговорни за финансии целосно ја руинираа македонската економија и ја клекнаа на колена. Македонските граѓани никогаш не биле посиромашни. Повеќе од 500 илјади граѓани живеат во сиромаштија, се борат за парче леб, а денот го минуваат со еден оброк.

Првата аукција на државни записи за 2020 година е во износ од високи 500 милиони денари. Ова значи ново зголемување на јавниот долг, а трагедијата да биде поголема и ова ново задолжување е за непродуктивни трошења.

Вчера власта ги задолжи граѓаните за трошења кои нема да го подобрат квалитетот на живот, кои нема да ја подобрат економијата.

Годината која Заев ја прогласи за економска, бизнис заедницата ја прогласи за најлоша во историјата на независна Македонија. Компаниите имаа проблеми со ликвидноста, а се намалија и средствата кои бизнис секторот ги плаќа преку даноците. Капиталните инвестиции се на рекордно ниско ниво, а оваа власт во заминување и понатаму продолжува да ја задолжува државата.

Нема изградба на нови болници, училишта, спортски сали. Нема изградба на нови инфраструктурни проекти. Парите на граѓаните преку криминални тендери и грантови завршија во џебовите на партиски и државни функционери на СДСМ.

Доаѓа крајот на оваа криминално-рекетарска банда, сите оние кои беа заборавени од власта овие 3 години ќе го казнат Зоран Заев на 12 април. Граѓаните ќе изберат просперитна и успешна Република Македонија, граѓаните ќе ја изберат обновата.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ 

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close