Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Нема економски развој и стратегија за излез, само купување социјален мир

Во услови кога не знаат што конкретно и долгорочно да преземат, власта на Заев се подготвува за нов краткорочен поткуп на граѓаните со кој ќе купи еден месец социјален мир и ќе потроши нови милиони евра. Политиката купи ден помини доведе до состојба во Македонија падот на економијата да биде за -12,7%, а јавниот долг да порасне за нови една милијарда евра за само три месеци.

Back to top button
Close
Close