Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: На СДСМ и Заев најмалку им одговара квалитетно решение на закон за јавно обвинителство

СДСМ преку новиот закон за јавно обвинителство сака да ги заштити криминалите на Зоран Заев. На СДСМ и Зоран Заев најмалку им одговара квалитетно решение на закон за јавно обвинителство, бидејќи по тој закон професионалната и независна институција би требало да не замижува туку да отвара истраги за сите наместени тендери, афери и скандали а криминалците од власта да одговараат за општиот грабеж.

Скопје, 21 јануари 2020 

СДСМ преку новиот закон за јавно обвинителство сака да ги заштити криминалите на Зоран Заев.

На СДСМ и Зоран Заев најмалку им одговара квалитетно решение на закон за јавно обвинителство, бидејќи по тој закон професионалната и независна институција би требало да не замижува туку да отвара истраги за сите наместени тендери, афери и скандали а криминалците од власта да одговараат за општиот грабеж.

Криминалци да одговараат.

Зоран Заев знае дека овој пат нема да се спаси со никаква аболиција или амнестија туку ќе одговара за сторениот криминал.

СДСМ и Зоран Заев по 12-ти април ќе одговараат за сторените криминали и злосторства. Одговорноста доаѓа заедно со обновата. Зоран Заев и СДСМ никогаш повеќе.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

________________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

 

Back to top button
Close
Close