0_Македонија.ПорталОригинални текстовиПолитички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Мислењата на Венецијанската комисија за СДСМ важат во зависност од тоа како ним им одговара

За СДСМ мислењата на Венецијанската Комисија важат зависно од тоа како им одговара нив.

12 мај 2020 

За СДСМ мислењата на Венецијанската Комисија важат зависно од тоа како им одговара нив.

Денеска мислењата на Венецијанската комисија ги смета за најважни во демократските процеси, а утредента кога не им одговараат мислењата на Венецијанската Комисија ги смета како мислења кои се однесуваат за државите кои се предмет на анализа. Тоа се тие двојни стандарди на СДСМ.

Сите мислења на Венецијанската Комисија се однесуваат на конкретни држави на нивните уставни и законски решенија за одредени теми.

Венецијанската комисија преку анализата на уставните и законските решенија на државите создава правни стандарди познати како soft law кои треба да се почитуваат од сите држави-членки на Советот на Европа.

Во услови на пандемија СДСМ сака да создаде нови изборни правила што не се предвидени со изборниот законик и со тоа свесно ја втурна владата да уредува прашања што не се во нејзина должност.

СДСМ повторно ја злоупотребува владата за партиски цели.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close