Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Мерките на СДСМ не се помош за граѓаните и фирмите

Скопје, 1 април 2020

Скопје, 1 април 2020

СДСМ лицемерно и крајно безобразно сака да профитира од маката на граѓаните

Квази мерките на власта не се никаква помош за граѓаните и бизнисот. Фирмите кои не работат во време на пандемијата нема да можат да аплицираат за и така малите средства кои ги предвидува владата.

Цели сектори се надвор од опфатот на мерките, а со тоа илјадници семејства без приход.

Во услови кога државите од регионот даваат милијарди за помош на граѓаните, владата на СДСМ не дава ниту денар.

Македонија е доведена на раб на катастрофа. Власта мора да биде поодговорна. Злоупотреби на ситуацијата не смее да има.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

_________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close