0_Македонија.ПорталПолитички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Итна реакција и одговорност од сите засегнати и вклучени раководни лица и органи за Извештајот на УНЕСКО

По пет месеци криење на Извештајот на Реактивната комисија на УНЕСКО за состојбата на Охрид и охридскиот регион како светско природно и културно од страна на Владата, конечно, по објавување на истиот на официјалната страна на УНЕСКО, јавноста доби увид во вистинската содржина на истиот со кој веќе по втор пат последователно се препорачува впишување на доброто на светската листа на УНЕСКО на загрозени добра. Како причина за оваа препорака, Реактивната комисија пред се го наведува лошото менаџирање на национално и локално ниво, односно вели:

Back to top button
Close
Close