Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Економијата колабира, а СДСМ ги троши народните пари за луксузни набавки и поткуп

Повеќе од јасно е дека владата на СДСМ не знае и не умее да се справи со корона вирусот. За тоа покажуваат и самите податоци.

Скопје, 25 мај 2020 

Повеќе од јасно е дека владата на СДСМ не знае и не умее да се справи со корона вирусот. За тоа покажуваат и самите податоци.

„Мерките“ со кои се фали владата на СДСМ не придонесуват за доброрто на економијата. Единствено нешто што прави СДСМ во моментот е што ги троши државните пари за избори и наместо да му помогнат на стопанството, тие гледаат да си ја спасат фотелјата.

Поради тоа што СДСМ не нуди ништо за стопанството голем број на фирми се оставаат на цедило и можно е да дојде до нивно затварање.

Над половина од 33 000 работници во угостителството се времено без работа, голем број на фирми работат со намален обем, а илјадници граѓани се со намалени приходи.

Потребна е итна стратегија за излез од кризата. Но, со СДСМ тоа не е можно.

ВМРО-ДПМНЕ има стратегија за обнова на Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ е различно од СДСМ. Со СДСМ и Заев, добивме хибриден режим, неспособност, криминал и сиромаштија.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

__________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close