Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Дополнителната дупка во буџетот и лошите мерки се резултат на неспособноста на СДСМ

Додека Зоран Заев и неговите функционери танцуваат со пандемијата, граѓаните ја бијат животната битка за егзистенција и за сопственото здравје.

Скопје, 4 април 2020

Додека Зоран Заев и неговите функционери танцуваат со пандемијата, граѓаните ја бијат животната битка за егзистенција и за сопственото здравје.

Граѓаните на Република Македонија се борат со опасна сиромаштија, а СДСМ и Владата импровизираат и носат нереални мерки.

Најефикасна помош за граѓаните е Заев и неговите соработници да ги остават суетата и политиканството на страна и да ги прифатат мерките предложени од ВМРО-ДПМНЕ за спас на економијата и работните места.

Дополнителната дупка во буџетот и лошите мерки се резултат на неработењето и несериозноста на владата предводена од СДСМ.

Незаинтересираноста на владата предводена од СДСМ во врска со работниците кои во овие моменти се соочуваат со откази и без месечни примања докажува само дека оваа влада се занимава само со тендерите и богатењето на своите соработници.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

____________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close