Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Додека граѓаните гладуваат, СДСМ се гоштева со бадеми и виски

Три години Заев владее со хибриден режим. За овие три години СДСМ и Заев донесоа само криминал и сиромаштија

Скопје, 12 мај 2020

Три години Заев владее со хибриден режим. За овие три години СДСМ и Заев донесоа само криминал и сиромаштија.

Економијата во Република Македонија го допре дното.

Македонската економија крахира, граѓаните осиромашуваат, немаат ни за леб. СДСМ склучува матни тендери и се гости со бадеми и виски.

СДСМ за првите три месеци од оваа година создадоа буџетската дупка од 120 милиони евра, а за цела година истата ќе биде и до 1.3 милијарди.

Во период на пандемија над 33.000 работници од угостителството се времено отпуштени од работа, секое семејство се задолжи за 15.000 денари, а СДСМ стимулира отпуштање на работници и врти милионски суми од криминални тендери.

СДСМ за три години успеа македонската економија да ја урниса.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close