Политички партии

ВМРО – ДПМНЕ:Бизнис интересите на СДСМ се поважни од здравјето на граѓаните

Фирмата која СДСМ се обидуваше да ја поврзува со ВМРО-ДПМНЕ, добивала огромни тендери токму од власта на Зоран Заев и СДСМ.

Скопје, 8 февруари 2020

Вистината за скандалот за третирање на медицински отпад излезе на виделина.

Фирмата која СДСМ се обидуваше да ја поврзува со ВМРО-ДПМНЕ, добивала огромни тендери токму од власта на Зоран Заев и СДСМ.

По којзнае кој пат се докажа дека на Заев и СДСМ им е побитен бизнисот отколку здравјето на граѓаните.

Функционерите на СДСМ треба да сносат морална и кривична одговорност за загрозеното здравје на граѓаните и загадената животна средина.

Фирмата „Еко Клуб“ од Битола само во последната година има склучено над 60-тина договори од тендери во вредност од над 130 милиони денари, меѓу кои само тендерот на ЈП за државни патишта изнесува околу 60 милиони денари. Тендери оваа фирма добивала и од министерството на Шекеринска и од други државни институции, воглавно од министерството на Венко Филипче.

Залудни се дефокусирањата и манипулациите на јавноста од страна на СДСМ и Владата.

Здравјето на граѓаните за оваа власт е трговија и заштита на бизнис интересите.

Заради тоа мора да има одговорност и ќе има на 12-ти април.

Зоран Заев и СДСМ никогаш повеќе!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close