0_Магазин.ПорталСемејство

Влијанието на телевизорот и на компјутерот врз детето

За двегодишните е дозволено учењето зборови од таблет, но тоа е поделотворно во присуство на родител. Децата меѓу три и пет години може да имаат полза од образовните телевизиски серијали, преку коишто учат и си ги подобруваат умствените способности. Од друга страна, пак, многу од содржините и апликациите за паметни телефони и таблети всушност и не се толку квалитетни како што се претставени.

Back to top button
Close
Close