0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталОпштество

Владата расправаше за реформите за поголема финансиска автономија на општините

Владата на денешната тематска седница посветена на процесот на институционална децентрализација ги разгледа и усвои Дополнувањата на Информацијата за унапредување на процесот на фискална децентрализација, вклучувајќи ги и критериумите за распределба на дотацијата од ДДВ согласно симулациите со предлог-заклучоци.

Back to top button
Close
Close