0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Владата донесе одлука за основање на Јавна установа за управување и заштита на Националниот парк Шар Планина

На 92-рата седница на Владата, донесовме одлука за основање на Јавна установа за управување и заштита на Националниот парк Шар Планина. Со донесувањето на оваа одлука ќе се воспостави начин на заштита на новиот НП Шар Планина и ќе се преземат мерки за заштита на утврдените зони во националниот парк, наведе на неговиот фејсбук-профил премиерот Зоран Заев.

Back to top button
Close
Close