БизнисБизнис.ПорталОпштество

Владата ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензиите од 26 мај

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец мај 2021 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.05.2021 година, со цел да се обезбеди пензионерите да може да располагаат со мајските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.05.2021 година.

Back to top button
Close
Close