BotëBotë.Portal

Viti shkollor në Meksikë do të fillojë prej në shtëpi

- Shkollat në Meksikë nuk do të hapen për nxënësit kur do të fillojë viti i ri shkollor më 24 gusht që të mbrohet shëndeti i nxënësve dhe mësimdhënësve sepse në vend ende në bazë ditore ka shumë të infektuar të rinj, deklaroi sot ministri i Arsimit, Esteban Mocezum.

Meksiko Siti, 3 gusht 2020 (MIA) – Shkollat në Meksikë nuk do të hapen për nxënësit kur do të fillojë viti i ri shkollor më 24 gusht që të mbrohet shëndeti i nxënësve dhe mësimdhënësve sepse në vend ende në bazë ditore ka shumë të infektuar të rinj, deklaroi sot ministri i Arsimit, Esteban Mocezum.

Qeveria u morr vesh me televizionet më të mëdha, në mesin e të cilave edhe Televisa dhe TV Acteka, të fillojnë sistem për shkollim shtëpiak që do të emitohet në gjithë shtetin, tha ministri i Arsimit.

Në Meksikë sot janë regjistruar 274 raste të vdekjes nga virusi korona, me çka numri i përgjithshëm i të vdekurve u rrit në  47.746.

Numri i të infektuarve u rrit për 4.853 në gjithsej  439.046. fc/

Таг
Back to top button
Close
Close