0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДИнтервјуКултура

Вишка: Гостиварскиот театар ќе биде храм на граѓанството и интелектуалата

Гостивар доби театар и целосна поддршка од државата. За една година доби двајца директори, но нема ниту една премиера. Вработувањата и формалното започнување со работа западнаа во лавиринтите на бирократијата, но замирисаа и зачините од партиските кујни. Новиот в.д. директор најавува претстава и формирање на ансамблот.

Back to top button
Close
Close