Дописници МКДКултураКултура.Портал

Викендов 14-то издание на Меѓународниот фолкорен фестивал на песни и ора „Др Владимир Полежиноски“

На 9 и 10 јули на отворената сцена пред Центарот за култура во Кичево ќе се одржи 14-то издание на Меѓународниот фолклорен фестивал на песни и ора „Др Владимир Полежиноски“. На фестивалот ќе настапат девет фолклорни ансамбли и фолклорни групи од земјава и од странство.

Back to top button
Close
Close