Дописници МКДКултураКултура.ПорталТема

Преку новата Школа за непрофесионален аматерски филм „Стефан Сидовски-Сидо“ до создавање идни млади автори во оваа област

Северна Македонија е мала земја, но има голем уметнички потенцијал. Младите се жедни за нови знаења и искуства и имаат полетност и енергија, а својот интерес го покажаа на Школата за непрофесионален и аматерски филм „Стефан Сидовски-Сидо“ што се одржа во Стоби во организација на Народна техника на Македонија и Киносојузот на Македонија со поддршка од Општина Градско и Националната установа Стоби и која е можност за создавање нови идни автори.

Back to top button
Close
Close