0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Вежба на припадниците на тимовите за брз одговор при Дирекцијата за заштита и спасување

Дирекцијата за заштита и спасување од денеска до недела во Маврово организира вежба на припадниците на тимовите за брз одговор - ТБО.

Скопје, 18 септември 2020 (МИА) – Дирекцијата за заштита и спасување од денеска до недела во Маврово организира вежба на припадниците на тимовите за брз одговор – ТБО.

Целта на вежбата е демонстрација на повеќе сценарија за подготвеност на човечки и материјално технички ресурси на Дирекцијата за заштита и спасување каде ќе биде тестирано и – Упатство (Протокол) за постапка и делување со преземање заштитни мерки за справување со Ковид – 19 на Републичките сили за заштита и спасување, Тимовите за брз одговор и Просторните сили за заштита и спасување за време на нивно ангажирање во услови на мир и вонредна состојба, обука, тренинг и вежби. скс/ац/

 

Back to top button
Close
Close