ЕвропаЕвропа.Портал

Венеција: Милиони евра за реставрација на базиликата Свети Марко по поплавата

За познатата базилика Свети Марко во Венеција ќе бидат потребни милиони евра за реставрација, откако неделава беше поплавена по шести пат во 1.200 години, а нејзините деликатни мермерни мозаици беа изложени на разорната солена вода, изјави нејзиниот кустос.

Back to top button
Close
Close