0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Велосипед – возило со две тркала

Велосипед стар повеќе од еден век своевремено беше продаден во Лондон на една аукција за рекордна сума – за повеќе од 100.000 фунти. Велосипедот „дајмон фрејм сејфти“ од 1892 година од британско производство беше купен од колекционер од Блискиот исток за точно 105.750 фунти или 170.600 долари.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close