Korrespondentë MKDLajme nga komunat

Veljanovski: Ndërtimi i ndërtesave në vendin te “Shik-Jelak do ta shkatërrojë Tetovën

Deputeti i VMRO-DPMNE-së nga Tetova, Aleksandar Veljanovski sot theksoi se me ndërtimin e ndërtesave në vendin "Shik Jelak" në Tetovë, edhe më shumë do ta shkatërrojë qytetin. Përsëriti se nuk ka përgjegjësi për dyshimet për korrupsion. 

Tetovë, 15 shtator 2020 (MIA) – Deputeti i VMRO-DPMNE-së nga Tetova, Aleksandar Veljanovski sot theksoi se me ndërtimin e ndërtesave në vendin “Shik Jelak” në Tetovë, edhe më shumë do ta shkatërrojë qytetin. Përsëriti se nuk ka përgjegjësi për dyshimet për korrupsion.

“Ky projekt është tejet i madh dhe i dëmshëm. E ngarkon zonën qendrore të qytetit dhe e mbyll qarkullimin e ajrit në Tetovë i cili edhe ashtu është qyteti më i ndotur në Maqedoni. Kjo xhungël ndërtimore në paralajmërim do ta shkatërrojë Tetovën. Mafia, krimi dhe pushteti në Maqedoni janë njëjtë të njëjtë dhe dihet të bien”, tha Veljanovski në konferencë për shtyp.

Ai tha se një javë pasi e kanë publikuar rastin pushteti ende po hesht.

“Marrëveshjen për të cilën dëgjuam para zgjedhjeve se është rregulluar me ryshfet prej 300.000 euro dhe 2.000 metër katrorë plus dhe 4 milionë euro pasi do të kryhet puna, pushteti e përfundoi për vetëm një ditë pas formimit të Qeverisë. Me paratë nga Panamaja bëhet krim. Nëse Daka – Zaev përmes skemës së Panamasë për larje të parave dhe krimit për 2000 banesa në Tetovë do ta shkatërrojë Tetovën”, tha deputeti.

Ai tregoi dokumente, gjendja themelore e firmës në Regjistrin Qendror dhe regjistrim për firmë në Panama me të cilat, siç tha, dëshmohet lidhshmëria e shtetasit të huaj me pronën e Shik Jelak.

Pyeti  nëse dhe cilat janë paratë me të cilat do të ndërtohet në Shik Jelak dhe ku do të përfundojë fitimi.   as/ar/

Таг
Back to top button
Close
Close