Вархеји: Во следните денови ќе ја претставиме преговарачката рамка за Северна Македонија

Скопје, 12 јуни 2020 (МИА) – Во следните денови ќе ја претставиме преговарачката рамка. Тоа е следен чекор во процесот на преговори со Северна Македонија и Албанија, по што многу брзо ќе почнеме да работиме на тоа во Советот на ЕУ, со цел земјите-членки да ја одобрат и да продолжиме со процесот на пристапување. Ова … Продолжи со читање Вархеји: Во следните денови ќе ја претставиме преговарачката рамка за Северна Македонија