EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Varadkar dhe Martin me rotacion në funksionin e kryeministrit

Kryeministri aktual i Irlandës dhe lideri i Fajn Geal, Leo Varadkar, do ta ndajë pozicionin me liderin e partisë opozitare Fijan Fol, Majkll Martin, kështu që ata do të rrotullohen në pesë vitet e ardhshme.

Dublin, 15 qershor 2020 (MIA) – Kryeministri aktual i Irlandës dhe lideri i Fajn Geal, Leo Varadkar, do ta ndajë pozicionin me liderin e partisë opozitare Fijan Fol, Majkll Martin, kështu që ata do të rrotullohen në pesë vitet e ardhshme.

Më parë, Fiana foll, Fajn Geal dhe Partia e Gjelbër arritën një marrëveshje për krijimin e një qeverie të re të koalicionit.

Palët dëshirojnë të formojnë qeveri të re para përfundimit të qershorit, pasi parlamenti aktualisht nuk është në gjendje të miratojë ligje, duke e përfshirë edhe ligjin për ndihmë prej 5.6 miliardë eurosh, për kompanitë që janë të prekura nga pandemia me Kovid-19.

Zgjedhjet parlamentare në Irlandë u mbajtën në shkurt, por asnjë parti nuk e fitoi shumicën, ndërsa bisedimet e koalicionit u ndërprenë për shkak të pandemisë. ls/shk/

Таг
Back to top button
Close
Close