БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Увид на градежните работи за уредување на езерото Мантово

Вицепремиерката задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, министерот за локална самоуправа Горан Милевски, заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески  и градоначалникот на општина Конче, Благој Илиев,  денеска ќе извршат увид на градежните работи на потпроектот „Уредување на езеро Мантово“.

Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Вицепремиерката задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовскаминистерот за локална самоуправа Горан Милевски, заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески  и градоначалникот на општина Конче, Благој Илиев,  денеска ќе извршат увид на градежните работи на потпроектот „Уредување на езеро Мантово“.

Станува збор за дел од Проектот за локална  и регионална конкурентност, финансиран од Владата на Република Северна Македонија и Европска Унија, што се рализира во соработка со канцеларијата на Светска банка.са/

 

Back to top button
Close
Close