Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Утврдени предлог-измените на Законот за данок на добивка, за одредување непризнаени расходи

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за изменување на Законот за данокот на добивка, со кој се одредуваат непризнаените расходи, со што се создава можност за зголемување износот на регрес за годишен одмор кој што ќе се третира како признаен расход за даночни цели.

Back to top button
Close
Close