0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Услужната комора ќе ги презентира штетите што ги трпи транспортот од коронавирусот

Услужната комора при Сојузот на стопански комори денеска ќе ги презентира штетите во транспортот што ги предизвика коронавирусот и ќе предложи мерки за ублажување на состојбите. 

Скопје, 30 март 2020 (МИА) – Услужната комора при Сојузот на стопански комори денеска ќе ги презентира штетите во транспортот што ги предизвика коронавирусот и ќе предложи мерки за ублажување на состојбите.

– Транспортерите имаат голема одговорност да се испорача се што е потребно за граѓаните и индустријата, во услови на силен притисок предизвикан од глобалната пандемија, и ако тие имаат застој, економијата ќе биде пред нов предизвик, велат од Сојузот на стопански комори. бак/ев/

Back to top button
Close
Close