0_Magazinë.PortalShëndeti

Ushqimi i njëjtë tre ditë me radhë është i dëmshëm për njeriun

Sipas nutricionistit rus  Rima Mojsenko, konsumimi i ushqimit të njëjtë më shumë se dy ditë me rradhë, është i rrezikshëm për shëndetin.

Sankt Peterburg, 2 shtator 2020 (MIA) – Sipas nutricionistit rus  Rima Mojsenko, konsumimi i ushqimit të njëjtë më shumë se dy ditë me radhë, është i rrezikshëm për shëndetin.

“Në ditën e tretë ngrënia e ushqimit të njëjtë, veçanërisht ai i pasur me proteina, e shkatërron imunitetin. Krijohet një  kompleks imunologjik, i cili e ngadalëson  sekretimin e enzimës”, thotë Mojsenko.

Ai sqaron edhe se ushqimi i ndryshëm  ka ndikim  të dobishëm mbi sistemin mikrobiologjik, që ndihmon të rritet absorbimi  i të gjitha materieve  ushqyese të ushqimit. Megjithatë, nëse në cilëndo mënyrë prishet rendi i ushqimit,  mund të paraqitet mbipesha.

Mojsenko më tutje thekson se duhet të ushqehemi rregullisht dhe  – ngadalë, si dhe të mos pimë ujë me ushqimin. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close