0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталПолитика

Јунските пензии ќе се исплаќаат од 29 јуни

Владата на денешната 81. седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за јуни 2021 година и го задолжи Фондот на пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 28 јуни годинава. Владата им препорачува на деловните банки да обезбедат пензионерите да може да располагаат со јунските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 29 јуни 2021 година.

Back to top button
Close
Close