Дописници МКДОпштински вести

Универзитетот во Тетово со свечена академија по повод Денот на албанската азбука

Во пресрет на 22 ноември Денот на кодифицирање на албанската азбука на Конгрес во Битола во 1908 година, Универзитетот во Тетово одржа свечена академија. Организатор на академијата за 111-годишнина до битолскиот конгрес беше Филолошкиот факултет.

Back to top button
Close
Close