СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Универзитет ов Сингапур: Крај на епидеммијата во декември

Универзитетот за технологија и дизајн во Сингапур предвидува крај на пандемијата на коронавирусот на почетокот на декември оваа година. Тоа е нагалсено во студија на институцијата.

Сингапур, 1 мај 2020 (MИА) –  Универзитетот за технологија и дизајн во Сингапур предвидува крај на пандемијата  на коронавирусот на почетокот на декември оваа година. Тоа е нагалсено во студија на институцијата.

Експертите од универзитетот во Сингапур велат дека до крајот на мај епидемијата ќе се намали за 97 проценти, до средината на јуни ќе биде за 99 проценти послаба, а целосниот крај на епидемијата се најавува до крајот на 2020 година.

Студијата ја анализира состојбата во секоја земја поединечно. зш/

Back to top button
Close
Close