ЕвропаЕвропа.Портал

Унгарија: Извештајот на ЕК за владеење на правото е „апсурден и неточен“

Извештајот на Европската комисија за владеење на правото, кој е објавен денеска, е „апсурден и неточен, и не може да биде основа за подлабока расправа во ЕУ“, оцени унгарската министерка за правда Јудит Варга.

Back to top button
Close
Close