СветСвет.Портал

УНЕСКО: Универзален пристап кон науката е потребен повеќе од кога било поради коронавирусот

За време на пандемијата се покажа солидарноста на меѓународната научна заедница, изјави денеска генералната директорка на Организацијата на ОН за образование, култура и наука (УНЕСКО) Одри Азулеј и се заложи за универзален пристап кон напредокот на науката.

Back to top button
Close
Close