0_Македонија.ПорталПолитика

Улиците во државава ќе бидат дезинфицирани со еколошко средство донирано од српската компанија Ozonway

Донација од 6.000 литри еколошко средство за дезинфекција на улици и јавни површини денеска прими директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски фирмата Ozonway од Р. Србија преку сестринска фирма Ozonway во Р. С. Македонија.

Скопје, 14 мај 2020 (МИА) – Донација од 6.000 литри еколошко средство за дезинфекција на улици и јавни површини денеска прими директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски фирмата Ozonway од Р. Србија преку сестринска фирма Ozonway во Р. С. Македонија.

Од ДЗС информираат дека Џаферовски се заблагодарил во име на Владата и од Дирекцијата за заштита и спасување за донацијата, која помош, според него,  доаѓа во клучни моменти за спречување на внесување и ширење на Коронавирусот.

Средствата ќе бидат распределени на општинските штабови кои ќе ги користат за дезинфекција на улиците и јавните површини. бк/са/

Back to top button
Close
Close