ЕвропаСвет.Слајдер

Украина планира изградба на нуклеарни реактори со поддршка на американска технологија

Украинската државна компанија за нуклеарна енергија „Енергоатом“ и американскиот индустриски гигант „Вестингхаус“ потпишаа меморандум за разбирање за соработката во зајакнувањето на украинската нуклеарна индустрија

Back to top button
Close
Close