0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Угостителите ќе ги презентираат своите ставови за ублажување од кризата

Туристичко-угостителска комора на Македонија денеска ќе ги презентира своите ставови и предлози за ублажување на последиците од коронавирусот врз овој сектор. 

Скопје, 7 април 2020 (МИА) – Туристичко-угостителска комора на Македонија денеска ќе ги презентира своите ставови и предлози за ублажување на последиците од коронавирусот врз овој сектор.

Угостителите, како што информираат од Сојузот на стопански комори, сметаат дека досегашните мерки не ги задоволуваат потребите за одржување на малите субјекти. За таа цел на прес конференцијата ќе биде соопштена колективната одлука, на повеќе од 1000 угостителски објекти во земјава. По стапувањето на сила на мерките за заштита од коронавирусот, голем дел од угостителите ги затворија своите објекти. Во овој сектор се вработени повеќе од 29.000 лица. бак/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close