0_Web_АктуелноBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Угостители организираат свадби, имаат поголем број маси, без доволно растојание, констатираа инпекторите

За три свадби организирани во угостителски објекти во Тетово, Боговиње и Арачиново, Државниот пазарен иснпекторат по спроведена контрола има поднесено кривична пријава за прекршување на проколите за работа. Со новите измени што веќе се во собраниска процедура, инспекторатот ќе може и да издаде решение за забранана дејност од 10 до 30 дена и како и глоба која ќе зависи од големината на правниот субјект.

Back to top button
Close
Close